Om Kai Kristiansen

Kai Kristiansen (født 1929) er en dansk møbeldesigner.

Om Kai Kristiansen, Han gik i lære i skabsmagning, inden han i 1948 tilmeldte sig det prestigefyldte Kongelige Danske Kunstakademi i København under den meget indflydelsesrige designer Kaare Klint..

Han startede egen tegnestue i 1955, hvor han samarbejdede med mange danske møbelproducenter.

I en alder af kun 26 år åbnede Kristiansen sit eget studie og begyndte at skabe møbler i det, der snart blev kendt som den danske moderne stil. Hans designs ville blive produceret af kendte danske producenter som Feldballes Møbelfabrik, Fornem Møbelkunst, Fritz Hansen, Vildbjerg Møbelfabrik og Magnus Olesen.

Med Kai´s unikke blik for træets blide overgange og fantatiske design har han været med en stor inspiration for mange møbelarkitekter og designer gennem tiden, her iblandt Børge Mogensen der kendt for produkter som J39 som tegnet produkter for Fredericia furniture og Hans J. Wegner der har udviklet designs som Y-stolen, der i dag stadig produceres hos PP møbler og Carl Hansen & søn mf.

Kai Kristiansen tanke har altid været et mindset bestående af :

Håndværk, æstetik og holdning, der giver tidløse designs.
Kai Kristiansen møbler er resultatet af en dansk tradition, hvor kvalitet, håndværk og opmærksomhed på detaljer er kerneværdierne. Resultatet er smukke møbler og tidløst design.

Der samarbejdes stadigvæk med de bedste håndværkere på området.
Alle Kai Kristiansen møbler er fremstillet af branchens højeste standard af førende håndværkere rundt om i verden. Dette giver alle vores møbler et ekstraordinært niveau af kvalitet og komfort.

Siden det første Kai Kristiansen-design blev lavet, har der været mange producenter, der producerer møblerne. Fælles for producenterne er, at de har været villige til at samarbejde og være en del af produktudviklingen af smukke designs. Udviklingen spises altid i samarbejde med Kai Kristiansen, og kun den bedste kvalitet accepteres. Fra det første design var det Kai Kristiansen, der søgte producenten, der var en del af en sparring og udvikling. Stadig i året 2021 i en alder af 92 år er Kai stadig aktiv i arbejdet for at finde den bedste kvalitet, for design.

 

Om Kai Kristiansen
Back to blog